-
Česky English
Drobečková navigace

Úvod > Novinky > Jóga pro děti v Plzni

Jóga pro děti v Plzni



Od 15.9. otevírám v Plzni další kurzy jógy pro děti. Jóga rozvíjí děti pohybem, takže vede k lepšímu držení těla a také k lepší pružnosti a síle. Tím pádem děti při pravidelném cvičení jógy netrpí různými tělesnými vadami jako je skolióza páteře, ploché nohy apod. a bolestmi souvisejícími s vadným držením těla.

Jóga je ale také mocný nástroj k tomu, jak se naučit vnímat své emoce a jak je zpracovávat. Rozvíjí kapacitu plic a zlepšuje dýchání. Pravidelné praktikování jógy zlepšuje cirkulaci krve, a díky tomu dochází ke zlepšení okysličení končetin a vnitřních orgánů.

Jóga však také rozvíjí senzomotorické i komunikační dovednosti. Celkově tedy pravidelné cvičení jógy vede k tomu, že děti jsou spokojenější, klidnější, zdravější, věří si a chápou, že nemůžeme být všichni stejní a že spolupráce a tolerance je cesta ke štěstí a k výsledku. Mladší děti si na mých lekcích jógy více hrají na jógu, střídáme v lekci aktivity tak, abychom stále udržely jejich pozornost a postupně s přibývajícími zkušenostmi a dovednostmi se lekce mění ve skutečnou praxi jógy.

Malé děti jsou živé a potřebují si hrát. Mají rády, když se zkouší různé zajímavosti, jako je hra na zvířátka, na důvěru, učí se mantry a mudry, postaví si opičí dráhu a prolézají ji, objevují různé styly dechu, zpívají, pískají, tleskají apod.

Lekce probíhá tak, že se nejdříve pozdravíme a sdílíme, jak se kdo má. Potom následuje jógová rozcvička, kterou postupně vedou sami děti. A pak následují další aktivity podle toho, jaké je aktuální rozpoložení dětí: jakou mají energii a náladu. Na závěr je vždycky relaxace a jógové rozloučení.

Těším se na všechny nové děti a přihlašování se děje, prosím, přímo ve

FIT LIFE DOUBRAVKA, ať už osobně na recepci, nebo telefonicky či e-mailem.

joga pro děti fld 22_23.jpg